Foredrag

Mangler du fagligt input til et arrangement? Eller er i en gruppe, der blot har brug for at lære mere om de finansielle markeder. Hvad enten I er 12 eller 500 kan Demetra levere relevant indhold om de finansielle markeder.

Vores foredrag kan have forskellig karakter. Det kan være en fokuseret opdatering på den øjeblikkelige situation for råvarer, finansielle markeder eller konjunkturerne. Det kan også være en gennemgang af vore konjunkturmodel og investeringsstrategi som beskrevet i bogen Finansielle Markedsanalysers Anatomi.

Vi kan også tale om psykologien i markedet – hvorfor er det vi agerer som vi gør og hvorfor har man brug for at lægge en strategi? Og hvorfor skal den være skriftlig?

Vi kan naturligvis også kombinere vore forskellige emner – ring for at høre, hvordan vi kan bidrage til dit arrangement.

IMG_2796Chefstrateg Svend Jørgen Jensen er en efterspurgt foredragsholder, der holder mellem 40 og 50 foredrag om året i bl.a. en række pengeinstitutter, virksomheder, grovvareselskaber og landboforeninger.

Svend Jørgen Jensens kombination af pædagogisk uddannelse og faglig indsigt i såvel konjunkturerne som markederne betyder, at selv svært tilgængeligt fagligt stof gøres “spiseligt” for tilhørerne. Indlæggene er præget af en blanding af humor, provokation og indsigt.

Svend Jørgen Jensen lægger vægt på dokumentation af sine forecast, der af flere af markedsdeltagere anses for at være kontroversielle. Svend Jørgen Jensen anvender konjunkturmodeller, der er udviklet af de bedste konjunkturforskere, herunder bl.a. Burns og Mitchell.

Et af hovedbudskaberne er: “Politik og strategi er vigtige elementer i en professionel beslutningsstrategi”.

Udover viden om konjunkturer og de finansielle markeder, har Demetra også indsigt i investorpsykologi eller financial behavior som det kaldes internationalt. Det handler om hvorfor vi ofte agerer ganske irrationelt selvom de fleste af og bryster os af at være rationelle.

Kender du det at man gør ligesom de andre uden egentlig at vide hvorfor? At man pludselig ser mange af den samme bil som man lige har været ude at kigge på? At du føler dig lidt “lille” fordi der er en ekspert eller myndighedsperson overfor dig?

Du kender det sikkert ikke fra dig selv, men du kender helt sikkert mange andre om hvem du kan sige at det er sandt. Det er nemlig tit sådan at vi ikke helt vil kendes ved at vi er sådan – det er en anden af de typiske fejl vi begår, nemlig overdrivelse af egne evner.

Emnet oplever større bevågenhed og vil kunne være et interessant input i de fleste forsamlinger. Enten alene eller som en del af et program med finansielt input.

Ring til os for at høre nærmere!

Svend Jørgen Jensen - chefstrateg

Stifter, chefstrateg
Svend Jørgen Jensen
sjj@demetra.dk
telefon 87 22 90 81
mobil 20 16 97 14