Overblikket

40 måneders cyklen – Kitchin cyklen

Vi har i nogen tid ledt efter den såkaldte Kitchin cyklus, der varer 40 måneder. Nu har vi fundet den adskillige steder. Den findes også i Novo aktien. Anvender vi isoleret denne cyklus, så kan man se, at Novo står overfor et større fald. Det fremgår af den nederste del af chartet. Der er desuden markant aftagende styrke i optrenden. Da vi fortsat er over ligevægt, så er der et større nedadgående potentiale.

Kommentarer

 1. skive, 25. juni, 2012, 11:28

  “Ulven er kommet”!En recession nu og da -lidt hyppigere end ellers-er foreløbig mest bump på stedet!eller det oplyser os kun om, at et opsving ikke lige er på trapperne.-Hvilke andre (emner) aktier følger især Kitchin?–
  Pengenes købekraft er jo oplagt vældig udtalt så længe ingen køber, men det mest nødvendige, det daglige forbrug, bliver man vel nødt til at betale prodktionspriser for: Tror du ,at vi realistisk kan forvente fødevarer stige f.eks. 50% ?(pensionkasser vil jo have fingre i landbrug nu!)Fødevarestigninger behøver jo ikke følges af stigninger på andre råvarer!!Der er jo ikke så stor behov for industriprodukter(aktierne falder!)og olieproduktionen er langt over forbruget!——Kan man på nationalt plan i den nuværende situation afgørende adskille virkningen af privatgæld(boligboble) og statsgæld, eller kan man bare lægge de to sammen og se på virkningen af den samlede gæld?skive

 2. Svend Jørgen, 26. juni, 2012, 13:26

  Alle konjunkturfølsomme aktier vil følge Kitchin. Jeg tror ikke, at man på lang sigt vil kunne fastholde høje fødevarepriser ved svækkede konjunkturer eller for den sags skyld recession.
  Det vigtigste er, at staten har orden i sin økonomi. Det betyder, at landet kan låne til fornuftige rentesatser. Men der er andre momenter. I Japan har staten en stor statsgæld, men den er lånt af de indenlandske borgere. Det giver ikke umiddelbart problemer. Det svarer til at en far låner sin datter nogle penge. Det sker der ikke umiddeltt noget ved, set fra det omgivende samfund. Så lang tid faderen kan hjælpe og eventuelt betale for lånet, så er alle jo tilfreds.

 3. Christopher, 27. juli, 2012, 15:09

  I skrev for et par måneder siden, at NOVO “står over for et større fald”…

  Virkeligheden har imidlertid tydeligt demonstreret, at NOVO den gang i stedet stod over for “en større stigning”(!)

  Har I en kommentar til det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.