Overblikket

Aktiestrategi: A. P. Møller

Vi har altid argumenteret for, at investor bør være i besiddelse af en overordnet strategi for investeringerne og en taktik i forhold til markedet. Det er i modsætning til køb og behold strategien. Vi har i vedlagte chart vist en langsigtet strategi for A. P. Møller – Mærsk B. I den øverste del af chartet har vi prisen på aktien og 12 mdrs. glidende gennemsnit. Skæringerne giver købs- og salgssignaler. Den nederste del måler stigningstakten og er en momentum indikator. Den øverste del er mange markedsdeltagere lidt fortrolige med, men den nederste momentum indikator rummer en række parametre, som man skal være opmærksom på: 1) Udsvingsgrænser 2) Ligevægtslinien ved 100. 3) Styrken i trenden. I bunden af momentum indikatoren kan vi se, at vi sjældent kommer ned under 60. I toppen kan vi se, at vi sjældent kommer over 220 området. En cyklus består af 4 faser. Fase 1 er den fase, hvor aktien stiger mest. Fase 2 betyder, at kurstilvæksten til aktien er ved at gå i stå. Fase 3 betyder, at aktien falder i pris, medens fase 4 betyder ny opgang i aktien. Styrken er aftagende i fase 2. Det er en advarsel om, at vi kan stå over for et direkte fald. Taktisk er fordelene, at man fortsat kommer med på opturen, men at man undgår nedturen. Især er der 2 perioder, hvor aktien er faldet markant. Det var i år 2000 og 2008. Har man købt aktien i 1998 har afkastet været ca. 8% i gennemsnit. Det er ganske pænt. Men resultatet kunne være langt bedre, hvis man undgik nedturene i 2000 og 2008. Her kunne man med fordel købe obligationer i stedet. Som investor bør man overveje, hvilke taktiske overvejelser man etablerer. Her er et eksempel på, hvornår større nedture kan undgås og man fortsat er med på opturen.

A P Møller

Kommentarer

  1. ASR, 5. januar, 2011, 06:08

    Siden er den steget 3,6% – forstærker eller punkterer det pointen om et muligt fald forude?

    I øvrigt: kunne I evt. ligge jeres charts på så man kan klikke på dem og se dem i højere opløsning – de er lidt svære at læse fordi de er så små.

    Tak for et super godt nyhedsbrev!

  2. Svend Jørgen Jensen, 5. januar, 2011, 08:34

    Hej ASR, så lang tid vi er i fase 1 og kursen ligger over 12 mdrs. glidende gennemsnit, så skal du blive i markedet. Vedr. charts, så kan du gå ind ind til venstre i Blog, nøgletal og grafer. Under grafer kan du se en lang række charts. Du kan gøre det, at du kopier og paster chartet over Mærsk ind i f.eks. word og zoomer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.