Overblikket

De amerikanske virksomheders indtjening

Vi ser i øjeblikket, at tilvæksten til de amerikanske virksomheders indtjening er under svækkelse. Det kan være en advarsel om en forestående recession. Der er derfor god grund til at holde et skarpt øje med aktiemarkederne i de kommende måneder. Vi har samtidig konstateret, at både den amerikanske import og eksport ligeledes er under cyklisk svækkelse. De 2 nøgletal er er vigtige for verdenshandelen. Det kan signalere, at en større vækstnedgang er på vej.  Vi ser indtjeningen være i fase 2. Fase 3 vil åbne for en recessionsfase.

Kommentarer

 1. skive, 22. november, 2012, 13:47

  “Verdensordenen” afhænger tilsyneladende af et stabilt og godtkørende USA!. Et lidt fortænkt spørgsmål:Hvad skal der “til”–samhandelsmæssig, økonomisk,sikkerhedsmæssig– , hvis dette forhold skulle/kunne ændres?——–På et tidspunkt falder aktiemarkedet jo nok; foreløbig står det stille, selv om nogle selskaber tabes!.-Hvilke konjunkturmæssige ændringer skal verden forvente er sket, hvis aktieniveauet er faldet 20% indenfor de næste to år?skive

 2. Svend Jørgen Jensen, 26. november, 2012, 08:29

  Hej Skive, Det er er afgørende, hvad der sker i USA. Risikoen ligger i et større fald i de ledende økonomiske indikatorer i USA. D.v.s. i lighed med hvad vi så i 2000 og 2007. Det vil påvirke aktiemarkedet med et fald, der sandsynligvis vil være større end 20%.

 3. Erik, 26. november, 2012, 09:02

  Er det så nu vi så småt skal begynde at kigge efter et fald i USD kursen igen?

  • Svend Jørgen Jensen, 27. november, 2012, 08:37

   Hej Erik, Det vil jeg nu være en smule forsigtig med. Valutamarkederne er p.t. forbundet med stor usikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.