Overblikket

Det danske detailsalg er fortsat i en cyklisk nedtrend

Det danske detailsalg er i en klar cyklisk nedtrend. Det antyder, at et økonomisk opsving ikke lige er på vej. Der er grund til at bemærke, at de cykliske svingerne i detalisalget følger konjunkturændringerne meget nøje.  Situationen antyder, at forbrugerne endnu ikke er en del af et muligt konjunkturopsving. Dette er særdeles vigtigt. Derfor er der ikke p.t. grund til at forvente en større bedre i den økonomiske udvikling.

 

 

Kommentarer

 1. skive, 17. oktober, 2013, 14:43

  Det er fristende at spørge hvor pengene så bruges; de havner vel ikke alle i afdrag og opsparing (pension)?Hvis detailsalget blev sat i relation til BNP hvilke tal fremkom så procentmæssig og beløbsmæssig? Hvad meget ville en bedring i den økonomiske udvikling kræve af indtægtsfremgang?Hvis det er befolkningens holdning der er afgørende, så gør indtægtsfremgang det vel heller ikke alene! Vil det være umulig at tænke sig ,at vi bare skiftedes til –efter indsats o.s.v–. at have frem- og tilbagegang?, for så kunne en nulvækst vel godt accepters! skive

 2. Svend Jørgen, 18. oktober, 2013, 11:48

  Hej Skive,
  Husholdningerne har kun 2 måder at anvende sin indkomst på: 1) forbrug eller 2) Opsparing. I øjeblikket ser detud til, at de har en høj opsparingstilbøjelighed. Det skyldes formentlig en usikker økonomiske situation. Nulvækst vil skabe arbejdsløshed. Derfor er dette ikke tilfredsstillende.

 3. BPR, 21. oktober, 2013, 16:23

  Kreditforeningen forsøger nu at tale mig fra f1 over i f3-f5 eller noget de kalder flexkort. Nogen kommentarer ?

  • Svend Jørgen, 25. oktober, 2013, 14:40

   Hej BPR, Hvis det er RD, så er det nogle problemer omkring negative renter og ved løbetidsforlængelse ved udløb i 2016. Hvis det er Nordea, så er der ingen problemer.

 4. Trine Lassen, 29. oktober, 2013, 07:41

  Jeg har RD og skal tage stilling til , om jeg vil fortsætte med flexlån – og i så fald om det skal være F1, F3 eller F5. Lånet er på 600.000kr
  I går på millionærklubben , var der et indlæg med en amerikansk finansmand Larry. Han mener vi står foran den helt store nedtur på aktiemarkedet og obligationsmarkedet med voldsomt stigende renter!!
  Jeg kunne også betale noget af lånet ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.