Overblikket

Dybere korrektion i aktiemarkedet kan forventes

S & P 500 Det amerikanske aktieindeks S & P 500 har etableret en såkaldt 2. divergens i det månedsbaserede chart. Det er en advarsel om en dyb korrektiv bevægelse i aktiemarkedet. Da vi samtidig ved, at antallet af margin indbetalinger er på sit ekstreme cykliske niveau og antallet af indbetalinger er højere end i både 2000 og 2007, forventer vi  en 15% korrektion. Om det bliver mere afhænger af udviklingen i de ledende økonomiske indikatorer i USA. Et fald 3 måneder i træk og en trendvending vil være en advarsel om et større aktiefald. Der er grund til at være opmærksom på udviklingen

 

Kommentarer

 1. Palle Eghjort, 4. marts, 2014, 12:49

  Spændende at følge denne tråd. Har selv haft travlt med at vurdere situationen som småinvestor. Selvom der ikke har været meget debat denne gang, er det min opfattelse, at mange holder vejret i den nuværende situation.
  Næste opfølgning på dette her kan formentlig kun blive en – alle gode gange tre – hvis jeg skal vurdere på de nøgletal jeg har haft adgang til gennem specielt udenlandske medier.

  Næste vurdering fra Demetra afventer jeg med stor spændng.

  mvh
  Palle Eghjort

  • Svend Jørgen, 5. marts, 2014, 08:30

   Hej Palle,
   Der er sådan set ingen ændringer i adfærdsmodellen, men vær opmærksom på, at der kan gå lang tid, inden modellen slår igennem, fordi hver opdatering er på månedsbasis. På ugebasis ser det en smule anderledes ud. Her ser vi samme situation, hvis kursen i indeværende uge lukker under sidste fredags lukkekurs, men det er ikke tilfældet p.t. Der er kun tale om et korrektionssignal. En egentlig trendvending er ikke på tale.

 2. Jan Michaelsen, 22. maj, 2014, 19:28

  Trenden i de ledende økonomiske indikatorer i USA (og i resten af verden) er generelt positive – så hvorfor denne store frygt for en “dybere korrektion i aktiemarkedet”. Forud for finanskrisens start så vi, hvordan indikatorerne i flere måneder var negative før børskrakket – så mon ikke realøkonomien igen vil blinke med advarselslamperne før et evt. nyt børskrak?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.