Overblikket

OBX Xact Bear kan hurtigt blive en attraktiv investering

CrudeOil120710

Det globale aktiemarked er i en langsigtet nedtrend og har givet et stærkt salgssignal. Derfor er det interessant at se på de investeringsforeninger og specialforeninger, der handler modsat af bevægelserne på aktiemarkedet. Xact Bear (Sverige) er en specialforening, der handler modsat det svenske OMXS30 index med en gearing på 1,5. Det vil sige, at når det svenske aktieindex falder med 1%, stiger Xact Bear, Sverige med 1.5%. En tilsvarende forening handles i Norge, OBX Xact Bear, med en gearing på 2. Et fald i Norges OBX aktieindex på 1% giver med andre ord en stigning på 2% i OBX Xact Bear, Norge. OBX Xact Bear kan være ekstra interessant i den aktuelle situation, da der ses oplæg til en større nedtur i olien. I grafen ovenfor ses, at Crude Oil sept. 2010 kontrakten allerede har etableret en langsigtet nedtrend med brud under 52 ugers gl. gennemsnit. Det advarer om yderligere svækkelse. Specielt hvis olien bryder under den orange støttelinie i 70. Så vil det afslutte et stort topmønster med potentiale til minimum et fald til 56 niveauet. Den norske økonomi er tæt forbundet med olien. Derfor vil der også være en tæt sammenhæng mellem OBX aktieindexet og olien. Denne sammenhæng er tydelig i grafen nedenfor, hvor olieprisen er vendt på hovedet og sammenlignes med OBX Xact Bear. Hvis olien afslutter topmønsteret i grafen ovenfor, er der også stor sandsynlighed for, at det vil afslutte et potentielt bundmønster i OBX Xact Bear som vist nedenfor via den orange linie i 38.70. En ugentlig lukkekurs over 38.70 vil samtidigt etablere en langsigtet optrend i OBX Xact Bear og gøre det til en attraktiv investering. Så vil bundmønsteret isoleret set åbne for test af minimum 50, og det vil endda give et godt oplæg til at nå højere mod 72 på længere sigt.

OBX Xact Bear120710

Kommentarer

 1. nfø, 14. juli, 2010, 08:36

  Obligationerne fortæller måske noget om retningen den kommende tid ….http://www.dshort.com/articles/Kimble/100714-bond-indicator.html….

 2. asr, 16. juli, 2010, 11:27

  Som jeg læser Mandagsoverblikket skal man hurtigst muligt helt ud af markedet (og evt overveje at spekulere i faldet). Jeg talte med min rådgiver i en større dansk bank. Han siger, at der ikke er nogle tegn på en nedtrend, og regner desuden med at olien skal blive dyrere. Jeg er forvirret! Jeg mener, jeg ved godt der er en eller anden form for interessekonflikt hos en bankrådgiver, og at der er forskel på mikro og makro perspektiver, men analytikerne i de store banker sidder vel med de samme værktøjer? Hvorfor så denne komplet forskellige tolkning af markedet?

 3. skive, 16. juli, 2010, 14:15

  Er det generelt et bedre (psykologisk)udgangspunkt ,at spekulere i et “emne” der er på vej op?(Jeg tænker her på kurver over “emner”, som meget ligner hinandens spejlbillede.). –Med hensyn til Obligationer: Vil “rating” kunne lave så meget økonomisk uro, at renten på Stats-/Realkredit-obligationer vil kunne stige mærkbart indenlandsk i DK.?-ps. sommervejret er antagelig bedre i Danmark end i Florida.- skive

 4. Svend Jørgen Jensen, 17. juli, 2010, 16:18

  Asr, du bliver nødt til at spørge din bankrådgiver, hvordan han/hun definerer en trend. Du kunne spørge, hvor meget et marked marked skal falde før det er i nedtrend. Skive, det ser da også ud til, at vejret er godt i Danmark. Normalt tager et aktiemarked lang tid om at stige, men ikke lang tid om at falde. Der er altid nogle lande, der klarer sig bedre end andre. Det gælder om at spotte disse lande.

 5. Erik, 1. august, 2010, 19:18

  Fra tid til anden skal der vist lidt mere end teknisk analyser og oversættelser af us. bøger og artikler for at vudere hvor vi er, ledene index på uge nivau på – 10,7 og ledene kvt. index ved 0 linje nedefra. Med RSI fra 80 – 20 og omvendt i aktier obl. valuta og råvare. Så med SP. 500 juni lukning under 12 mdr. gns og julis lukning over 12 mdr. er der falske signaler, som gør teknisk analyse til tidlig og tynd historie skrivning, vel et værktøj, vi skal kunne. Men pt. skal der mere til.

 6. Svend Jørgen Jensen, 2. august, 2010, 13:45

  Erik, Umiddelbart ved vi jo alle, at der er intet system, der kun giver korrekte signaler. Hvis det system fandtes, så ville alle jo bruge det, og derfor ville det ikke virke. Kombinationen af business cyclen og trenden i aktiemarket giver en ok mulighed for at undgå store tab. Dette har i hvert fald været tilfældet i 2000 og 2008. Morgan Stanleys Verdenssindex er stadig under 50 ugers glidende gennemsnit. I 2008 var situationen den samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.