Overblikket

USA: BNP og beskæftigelsen

I figuren har vi vist forskellen mellem 9 års centreret glidende gennemsnit og selve kurven på de 2 enheder. Når man anvender et centreret glidende gennemsnit, mangler man et stykke, Et 9 års centreret glidende gennemsnit vil principielt mangle 4,5 år. Derfor kan man blot anvende de 2 kurver til at se sammenhænge. Som man kan se, så er der meget stærk korrelation mellem BNP og beskæftigelsen. Det er interessant, fordi det til tider hævdes, at beskæftigelsen er en sen økonomisk indikator. Det er en forkert antagelse. Beskæftigelsen er en coincident indikator. Den falder sammen med BNP. Conference-Board har netop placeret bskæftigelsen som en af de 4 indikatorer i coincident.

 

Kommentarer

  1. skive, 22. maj, 2013, 16:30

    Ofte kan der findes parløb(korrelation)mellem udvalgte emner som :hvedepriser–renter,,,, energipriser –råvarepriser,,,, negativ vækst- boligpriser,,,, råvarepriser og størrelsen på industriproduktion,,,, og jo længere tid det står på jo mere interessant (a-aha ! oplevelse)! Hvis et forventet parløb kommer ud af takt , hvad f.eks. aktier og positive fremtidsforventninger må anses for at være nu, (aktier betragtes vel næsten som sikker havn)så bliver det vel næsten ikke synlig på en kurve over afvigelser mellem kurve og et meget laaangt centreret gl. gennemsnit?—- Hvis f.eks. en korrelation mellem Forbrugertillid og rente findes( det må anses for sandsynlig) hvilken åremål skal så vælges til centreret glidendende for at forudsige(forekaste) en rentestigning set i forhold til stigning i forbrugertillid(optimisme)?skive

  2. Svend Jørgen, 22. maj, 2013, 16:51

    Hej Skive, Hvis et marked bevæger sig for langt fra ligevægt, så kan der opstå en boble. Du skal bruge lagging indicators til at forudsige renten. Under normale konjunkturforhold ville renten være steget, men den nuværende situaiton er ikke normal. Den kan ende i et deflationsscenarie. Aktiemarkedet kan blive ramt af en høj realrente mod normalt en høj rente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.