Overblikket

USA: Leading Indicacors og udsigterne

De ledende økonomiske indikatorer i USA ligger i en optrend, idet indikatorerne ligger over 12 måneders glidende gennemsnit. Det er måske interessant at se på den nederste del af chartet. Dette er en  9-11 års cyklus baseret på Deweys model på 36 måneders procentvis udvikling på selve leading indicators. Vi ser også en 100 linie, som betegnes ligevægtslinien. Under ligevægt betyder recessionsperioder. Som man også kan se,er der nogle udsvingsgrænser. Der er etableret et 20 måneders glidende gennemsnit på den cykliske model. Ingen trend vil bestå evigt uden at skabe kræfter, der vil trække trenden i den modsatte retning. Husk på, at disse kurver er skabt af mennesker. De siger intet om mennerskers mening, men om menneskers adfærd. Enhver kan have sin egen mening, men adfærden er beskrivende. En cyklus har følgende elementer: 1) Over og under ligevægt. 2) Et amplitude niveau (udsvingsgrænser) 3. En regelmæssig cyklus (men ikke i tid). Økonomien synes at bevæge sig i 9-11 års bølger. Hvordan ser det så ud lige nu? Trenden er op, fordi leading indicators ligger over 12 måneders glidende gennemsnit. Den cykliske udvikling er over ligevægt og kan være i sit yderste amplitude niveau. Vi ser lige nu en mindre svækkelse i den cykliske udviklng. Det betyder, at tilvæksten til leading indicators er under svækkelse. Vi har et marginalt brud på 20 måneders glidende gennemsnit, men det tillægges ikke p.t. nogen betydning.  På torsdag offentliggøres tal for de ledende økonomiske indiktorer for USA. Konsensus er en stigning på 0,2%. Det vil ikke ændre på udviklingen. Vi vil fortsat ikke kunne forecaste en amerikansk recession. Man skal dog holde øje med tallet for coincident indikatorerne. Derimod har vi et stærkt signal for en kommende tysk recession.

Kommentarer

 1. skive, 21. februar, 2013, 15:09

  Leading og coincidens udsvingene er nærmest stagnerende. Det må også gøre momentum udsvingene vanskeligere at placere ind på samme graf som 9-11 års cyclusserne!.- Hænger det også sammen med lille vix index? For når der kommer nøgletal ,er der ganske vist reaktion, men reaktion glatter sig bare ud igen.! Det eneste sted der rigtig sker skred er på valutakrydsene, det ser nærmest ud til ,at det er her landenes indbyrdes konkurrence foregår,-og at udskillelsesløbet skal til at foregå- nu når den generelle efterspørgsel ikke “rigtig” udfordrer produktionskonkurrencen som tidligere.skive

 2. Svend Jørgen, 22. februar, 2013, 12:41

  Leading er stagnerende, men det er coincident ikke. Her ser vi en klar stigning. At leading er stagnerende kan være en advarsel om en forestående svækkelse. Det betyder, at der kan gå 1 år, inden en egentlig svækkelse vil finde sted.

 3. roskilde, 3. juni, 2013, 01:51

  Findes der en gratis kilde til europæiske leading/coincident/lagging indikatorer, gerne splittet pr. land? Fra oecd.org kan jeg kun lige umiddelbart finde leading.

  På forhånd tak

 4. Svend Jørgen, 3. juni, 2013, 06:21

  Hej Roskilde, nej det findes nok ikke, men i stedet for coincident kan du bruge BNP . Lagging ses kun i USA.

 5. Lars Mørup, 16. juni, 2013, 16:20

  Hej Svend, kan du komme med en update på denne – er noget blevet bekræftet?

  Hvordan ser din forecast ud på renten – er de stadig for ned ad gående, eller begynder der at være tegn på ændring?
  Er du stadig til lån med kort rente, eller skal vi snart over i de faste?
  (Nu har 3% i ca.100 som du spåede for mange mange år siden, bla. på Euroinvestor)

  Har du en kommentar til en artikel som denne:
  http://epn.dk/okonomi2/ECE5622794/boble-truer-den-globale-oekonomi/

  mvh.
  Lars

 6. http://ppt.cc/3KIP]calzoncillos calvin klein baratos, 3. august, 2013, 04:09

  Criss’ Broadway debut in The right way to Succeed in Business model Without Really Undertaking. A watches feature associated with time zones.

 7. calvin klein boxers, 3. august, 2013, 19:45

  Good depth 😮

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.