Hvor dyb bliver korrektionen på aktiemarkedet?

Aktiemarkedet er i gang med en korrektion. Hvor dyb kan den blive?

Der er en række parametre, der er afgørende for det generelle aktiemarked. Vi skal bl.a. nævne

  1. Renter
  2. Virksomhedernes indtjening
  3. Leading Indicators (som aktierne er en del af)
  4. Aktiecyklen
  5. Coincident indikatorerne (falder sammen med BNP)

Herudover skal man vurdere selve markedet. En trend består af 2 elementer: 1) Trendens retning og 2) Trendens styrke. Herudover spiller tiden en vigtig rolle. Jo længere man kommer ud i tid, jo vigtigere er chartet. Et månedschart er vigtigere end et timechart.

Derfor bør alle analyser af et marked starte med et måneds- eller ugechart. I ugechartet vil man typisk anvende 40 eller 50 ugers glidende gennemsnit, medens man i måndschartet typisk vil anvende 12 mdrs. glidende gennemsnit til at bestemme trendens retning.

Til at måle trendens styrke anvender man de såkaldte adfærdsmodeller. Vi ser i øjeblikket vore adfærdsmodeller udvise aftagende styrke. Det blev cementeret sidste fredag. I ugens løb har vi så set en korrektion. Den kan bevæge sig ned mod kurs 1000 i S & P 500. Bevæger korrektionen sig ned i 950,00 området, så opstår der en risiko for, at markedet vil etablere en ny nedtrend.

Det vil signalere, at stigningerne siden marts måned i år har været en korrektion på det store fald, vi har set. En bevægelse over 1100,00 i S & P 500 vil cementere optrenden.

2.11.09 Aktier