Book et møde
book

Book et uforpligtende møde

Indtast venligst dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Porteføljemanager /rådgiver

Michael Balsby

Book et foredrag med Svend Jørgen Jensen

Indtast venligst dine oplysninger og ønsket dato for foredrag, så kontakter vi dig hurtigst muligt og tager en snak om det.

Stifter, chefstrateg

Svend Jørgen Jensen

Står du med spørgsmål omkring din økonomiske situation?

Vi kan hjælpe dig videre

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Står du spørgsmål omkring økonomisk optimering af dit landbrug?

Vi kan hjælpe dig videre.

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Jeg vil gerne høre mere om:

Indtast navn, email og telefonnummer så kontakter vi dig hurtigst muligt

Prognose 2018

Posted af Rie Mortensen, 30. januar, 2018

Demetra Analyse har udgivet vores prognose for det kommende år. Her analyseres de overordnet konjunkturer, samt den forventede udvikling i udvalgte rentemarkederne, aktiemarkederne, valutamarkederne og råvaremarkeder. 

 Du kan læse om følgende:

 Konjunkturerne 2018.

 Makroøkonomien synes at være ved at toppe ud overalt. En konjunkturnedgang er mulig i 2. halvår 2018. De stigende korte amerikanske renter vil føre til en konjunkturnedgang. Alt synes at være blevet til en boble i de finansielle markeder. Men det er måske netop et typisk forhold under en ekstraordinær situation. I hvert fald er det vores opfattelse, at der lige nu ”festes” i finansmarkederne på en måde som i 2000 og 2008 – måske endda værre.

Renter 2018.

Yderligere en eller to renteforhøjelser er mulig i 2018, men vi forventer at det ret hurtigt bliver tydeligt, at USA er i gang med at hæve renten alt i mens, at økonomien er ved at toppe.

Aktier 2018.

Aktiemarkedet er steg mere end forventet i løbet af 2017, og der er ved indgangen til 2018 endnu ikke noget klart topsignal. Men der er tale om et meget overvurderet aktiemarked.

Valuta 2018.

Udviklingen i dollaren udspillede sig ikke helt som forventet i 2017, selv om flere underliggende forhold var og forsat er i orden. Derfor må vi forvente en styrkelse af dollaren i 2018.

Råvarer 2018.

Vi forventer, at råvaremarkederne er i færd med at toppe ud. Det gælder ikke mindst for råolien. Som er en afgørende faktor for bl.a. forventningerne til inflation og vækst.