Overblikket

Aktiemarkedet synes i gang med en trendvending. Hvordan optimeres en sådan situation?

Aktieinvestorer bør være opmærksom på 2 elementer: 1) Strategiske overvejelser og 2) Taktiske overvejelser.

Strategiske overvejelser dækker over princippet: Læg ikke dine æg i en kurv, d.v.s. der skal være en spredning i investeringerne. Her bør danske statsobligationer også indgå.

De taktiske overvejelser bygger på trenden i markedet. D.v.s. når trenden er ned, så bør aktier ikke indgå i porteføljen. Man kan dog overveje at gå short i markedet. I figuren har vi vist den norske aktie XactBear. Kursen ligger under 50 ugers glidende gennemsnit, så man bør være forsigtig med investeringer. Dette gennemsnit er p.t. beliggende i 34,00. Et brud på dette område og et efterfølgende brud på 37,40 vil medføre forventninger om en bevægelse mod minimum kurs 50. Der er tale om en finansiel aktie, der er gearet 2 gange, d.v.s. hvis markedet falder 10%, så stiger aktien med 20%. Porteføljestrategisk bør aktien maksimalt udgøre 10%.

Xact Bear, Norge

Kommentarer

  1. skive, 3. september, 2010, 12:03

    Portefølgestrategimæssig:Hvordan ville du sammensætte portefølgen pt. udover ca. 10% X Bear og nogle statsobl.(lange-korte-medium?). Taktisk: Er der niveauer på udvalgte emner-som hvis de opstår- kan bruges til kortere gevinster? for det ser virkelig ud til at markedet -bare længe- vil køre sidelæns!skive

  2. Erik, 3. september, 2010, 14:09

    Hvis vi skal have en trend vending i aktier pt. Skal sp 500 ikke falde idag fredag? For ikke at få en lukker kurs over 40 uger gns.

  3. Svend Jørgen Jensen, 6. september, 2010, 08:39

    Strategisk bør porteføljen bestå af 90% statsobligationer og 10% Xact Bear, hvis det taktiske niveau er i orden, men det er det ikke p.t.Kursen er ikke over 50 ugers glidende gennemsnit. Dow Jones har været i et sidelæns marked siden oktober 2009. 12 mdrs. cyklen holder sig fortsat over ligevægtslinien, så der er ikke endnu et “rigtigt” salgssignal, men en række cyklisk makroøkonomiske indikatorer peger på, at det vil finde sted. Når man har et sidelæns marked skal man neddrosle anvendelse af 40 eller 50 ugers glidende gennemsnit. 12 ndrs. glidende gennemsnit virker stadig ok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.