Overblikket

Kommentarer til videoerne kan tilføjes her:

Kommentarer

 1. Jens, 3. november, 2016, 14:58

  Tak for altid relevante analyser her på siden.
  Vi er nu ved at se en stejling af rentekurven, og dermed også en “rentestigning” selvom det ikke er sket via centralbankerne. Det er vel den sidste lagging indicator vi mangler før en slowdown sætter ind? Vil gerne høre Jeres kommentar til dette.
  Se evt https://fred.stlouisfed.org/series/T10Y2YM for spraed og reccesionsdata

 2. Svend Jørgen, 4. november, 2016, 10:29

  Hej Jens,
  Det er en lidt svær øvelse. I leading indicators indgår spreadet mellem den 10 årige rente og Fed Funds. Her ser vi en faldende tendens. En fortsat indsnævring varsler således recession. Hvis vi får en renteforhøjelse i USA til december, skal man bemærke udviklingen i de lange renter. Falder de får vi yderligere indsnævring og dermed et forstærket recessionssignal. Alle 3 business cycle indikatorer er i fase 2. Ser vi på Den amerikanske Centralbanks egne arbejdsmarkedsindikatorer er de svækket. Aktiemarkedet er begyndt at give efter.
  I lagging indicators ligger bankernes rentesatser. De har ligget uforandret i hele 2016. Udlånet til virksomhederne er svækket og meget tæt på en trendændring. Vi forventer ikke en amerikansk renteforhøjelse ud fra dette, men man kan ikke lade være med at tænke på, at Centralbanken forhøjede renterne i 1932 – lige midt i recessionen. Det kan måske også ske denne gang.

 3. Lars Hansen, 10. november, 2016, 20:36

  Hej Svend Jørgen

  Jeg har bemærket at obligationsmarkedet reagerer helt uventet oven på Trump-sejr – med stigende renter. Nu tales der om vedvarende stigende renter, som følge af hans pengepolitiske løfter – skattelettelser, skabelse af flere amerikanske jobs m.m.
  Er det en “frygt”, som du deler? Er det tid til at komme over i fast rente?

  • Svend Jørgen, 11. november, 2016, 09:26

   Hej Lars,
   Der vil altid forekomme korrektioner i den lange rente. Markedsdeltagerne signalerer, at de forventer stigende korte renter. Væksten i USA er under cyklisk svækkelse. Beskæftigelsessituationen er under forandring, selv i FEDs egne tal. Man skal fastholde korte lån.

 4. Kristian, 14. november, 2016, 17:39

  Hej Svend Jørgen. Efter have studeret inden- og udenlandske kommentatorer og økonomer oven på valget står jeg tilbage med relativt optimistiske signaler. Det er ikke kun temporære reaktioner i markederne. I USA er der plads til økonomisk vækst, stigende arbejdsstyrke, stigende renteforventninger samt finans – og pengepolitiske håndtag at skrue på. Alt i alt en fornuftig stemning og kun lille frygt. Hvad ser du? Fx til at Dax falder med en bund omkring 7-8000 som du skriver gerne i videoen? Pft for dine kommentarer og videoer. Kristian.

 5. Svend Jørgen, 15. november, 2016, 21:27

  Hej Kristian,
  Markederne er noget forskellige i øjeblikket. Det amerikanske ser fornuftig ud målt på trenden, men ikke på virksomhedernes indtjening. Væksten er der ikke moget at prale af, men dog større end i Tyskland. Markederne forecaster højere renter og dog så stiger aktierne. Jeg forstår ikke helt, at markederne i især USA kan stige så meget, men det havde jeg det også svært med i 2007. Det vigtigste er, man handler med trenden og den er op. Det er den ikke i Danmark, så markedsdeltagerne flytter sig. DAX indexet er også i en optrend. Vi skal under 9500 for at man kan forecaste en større svækkelse. Så lang tid det ikke er sket, er man nødt til at stigende priser, men det ser unægtelig mærkelig ud.

 6. Kristian, 24. november, 2016, 08:39

  Hej Sven Jørgen.
  Der er turmoil i øjeblikket, men hvis jeg kigger på recessions index så er der alligevel klar trend på up-phase. Det er underlige tider, men ser dine charts stadig en relativ stor risiko for recession forude – hvor langt ude?
  På forhånd tak for dine svar.
  Mvh
  Kristian

 7. Svend Jørgen Jensen, 24. november, 2016, 09:54

  Hej Kristian,
  Business Cycle modellen har ikke noget recessions signal. Udviklingen viser en “slow down” i amerikanske økonomi. Har lige været inde at se på, hvor lang tid, der går fra det nuværende niveau til et forecast på recessionen. Det er fra 1 kvartal til 11 kvartaler.. Derfor er det svært at sige noget konkret. Herudover skal man se efter et fald i leading indicators. 3 måneder i træk med fald giver en særdeles høj sandsynlighed for en recession.

 8. Lars Hansen, 4. januar, 2017, 15:10

  Hej Svend Jørgen
  Jeg forstår dit svar mht at bibeholde korte lån (til mit spørgsmål nr 4 herover), men mange taler om forholdsvis store stigninger i den lange rente på kort sigt. Ser du det heller ikke som en god investering at gå i fast rente midlertidigt, for så at score en kursgevinst ved rentestigning, og så gå tilbage i korte lån? Aktuelt kan du få 2% afdragsfrit til kurs 96. Er det ikke realistisk at den går i kurs 85-90 i løbet af året?

 9. Svend Jørgen, 4. januar, 2017, 15:27

  Hej Lars,
  Problemet er spørgsmålet om inflationsforventningerne. Jeg ser ikke risiko for markante ændringer i inflationen. Hverken i USA eller i Europa. Desuden anfører mine modeller, at vi snarere står overfor et rentefald end en rentestigning. Husk desuden på, hvilke politiske interesser, der er på spil. Og endelig er økonomernes renteforecast ikke så imponerende.

 10. Anonym, 5. januar, 2017, 14:53

  Hej Svend Jørgen
  Mange tak for dit venlige svar. Jeg har stor tillid til dine prognoser

 11. Mads Thy, 27. januar, 2017, 15:31

  Hej

  Til ugens trend og tanker om en mulig top i SP500
  Kan man støbe endnu en kugle: shiller P/E på over 28 dog med forbehold for at de sidste års pengepolitik sansynligvis vil tillade at den kommer over de sidste store krisers niveauer.
  http://www.multpl.com/shiller-pe/

 12. Kristian, 9. februar, 2017, 12:25

  Hej Svend Jørgen
  Ser du stadig recessions signaler, og cyklus vending til fase 3?
  Mvh
  Kristian

 13. Svend jørgen, 10. februar, 2017, 15:50

  Hej Kristian,
  Vi er i fase 2 og kan derfor ikke forecaste en recession, men mit gæt er, at den kommer i løbet af 2 år. Vi skal dog vente på signalet.

 14. Kim Gorm Hansen, 22. februar, 2017, 15:44

  Utroligt at de protektionistiske og de neokonservative strømninger ikke har større vægt hos investorer. Markederne jubler bare derud af?

  • Svend Jørgen, 22. februar, 2017, 17:01

   Hej Kim,
   Ja, men markederne har en tendens til at overreagere til begge sider. Det er det samme som i 2000 og i 2007. Tålmodighed er vigtigt.

 15. Kim Gorm Hansen, 23. februar, 2017, 07:24

  Hej Svend

  Nøjagtigt det svar jeg forventede. Kunne ikke være mere enig! Mange tak

 16. Michael, 24. februar, 2017, 02:45

  Hej Svend
  Tak for gode analyser.
  Hvordan ser du på sandsynligheden for, at Nationalbanken vil lykkedes med at forsvare fastkurspolitikken jvf. dagens artikel på Børsen.dk?
  Falder sandsynligheden, efter din vurdering, sådan ud, at udenlandske investeringer i aktier/kontanter bør lægges om til danske for en sikkerheds skyld (selvom jeg er glad for amerikanske aktier p.t.)?

 17. Svend jørgen, 24. februar, 2017, 05:46

  Hej Michael,
  Nationalbanken kan til enhver tid forsvare kronen. Det er der ikke særlige problemer i. Det kan give yderligere negative renter, som ingen spekulant bryder sig om på lang sigt. Det amerikanske aktiemarked leder resten SF verden. Derfor er det ok og du bør holde aktierne, men samtidig være opmærksom på, st både aktiemarkedet og BNP er langt fra ligevægt.

 18. Michael, 24. februar, 2017, 12:17

  Hej Svend
  Tak for svar.
  Kan du hjælpe mig med at forstå den afgørende forskel på Danmark og Schweiz, som gjorde, at Schweiz måtte opgive at fastholde kursen. Altså hvorfor kunne de ikke holde fast, hvis vi kan (og vil) til enhver tid. Har Nationalbanken virkelig – nærmest – ingen smertegrænse ift. negativ rente og valutaopkøb. Schweiz må have haft det?

 19. Hans, 24. februar, 2017, 13:02

  Hej Svend Jørgen
  I Jeres prognose for 2017 så forudsagde I Dax skulle i 12000 og så mod 9000. Tror du vi har ramt toppen eller er dette bare en lille bump på vejen, og så er det først efter sommer økonomien og aktiemarkedet vender.

 20. Svend jørgen, 24. februar, 2017, 17:44

  Hej Michael,
  Som jeg lige husker det, så er Nationalbanken i Schweiz helt eller delvist privatejet. Jeg tror det er problemet. Tænker lige over hvorfor, men der er en forklaring. Havde det oppe at vende sidste gang. Nationalbanken herhjemme har frie hænder og er ikke et profitcenter.

 21. Svend jørgen, 25. februar, 2017, 09:17

  Hej Hans,
  S&P 500 er ekstrem overkøbt. Se under produkter/aktieindeks/s&pmånedbasis

 22. Søren Thomsen, 9. marts, 2017, 10:02

  Hej Svend Jørgen
  Hørte din kommentar i Radio24syv Millionærklubben i dag.
  Lidt skuffende at du ikke kommenterede Leading Indicators, som du ellers fremhævede ved din forrige kommentar til Millionærklubben. I følge den ECR hjemmeside, som du anbefaler, har Leading Indicators i USA forsat deres fremgang i 2017, modsat hvad du forventede ved årsskiftet. Jeg savnede også en kommentar til din tiltro til faldende renter og dermed stigende kurser på obligationer, nu da vi skal forberede exit-strategien.

 23. Svend Jørgen, 9. marts, 2017, 11:47

  Hej Søren,

  Men basis for udsendelsen var publikationen Business Cycle og Aktiestrategi. Faldende aktier vil give stigende kurser i obligationsmarkederne. De stigende renter i USA danner basis for et nyt rentefald. Renterne blev omtalt indirekte, fordi den markant faldende annoncering efter arbejdskraft er en advarsel om en forestående konjunkturnedgang.

  • Kristian, 13. marts, 2017, 14:40

   Hej Svend Jørgen
   Kan du sige noget om vi på kort sigt står over for stigende obl.kurser og dermed faldende aktiekurser. Og vil det give sig udslag i fx en korrektion i huspriser også?
   Mvh
   Kristian

 24. Palle Eghjort, 14. marts, 2017, 08:22

  Hej Svend Jørgen.
  Tak for jeres åbenhed overfor alle vi “småsparere”, som leder med lys og lygte efter reelle oplysninger om finansmarkederne midt i alle de mange mere eller mindre useriøse oplysninger medierne løber rundt med. Jeg har oplevet både okt. 1987, 2000/2001 (dot-gone) og desværre også 2007/2008. Jeg føler den samme eufori nu, med høje P/E-tal etc etc.
  Spørgsmål : Kunne det være en farbar vej – i den kommende periode – decideret at halvere sine investeringer for at undgå en evt nedtur. HVIS man gør det i løbet af nogle måneder, hvor længe vurderer du så, at man skal holde på kontanterne før man påbegynder geninvestering ? mvh Palle Eghjort

 25. Svend Jørgen, 14. marts, 2017, 09:10

  Kristian, det et er vigtigt at være opmærksom på, at stigende renter fører til faldende renter. Økomien står på en top. I forbindelse med den top er det naturligt, at vi ser stigende renter. Dog er unaturligt, når væksten ikke er høj. Den amerikanske nationalbank er tvunget til at sætte renterne op på grund af udviklingen i aktiemarkedet. Det er derfor kun et spørgsmål om, hvornår effekten af renteforhøjelserne slår igennem. Der er mange teorier omkring renten og huspriserne. Grundlæggende handler det om antallet af boliger i forhold til antallet af familier. Der er perioder i historien, hvor renterne stiger og huspriserne gør det samme. Der er også perioder hvor rentern stiger og huspriserne falder. Der er også som i finanskrisen rentefald og prisfald. Da der er et overudbud af boliger så kan vi se nye prisfald i den næste konjunkturnedgang.
  Palle, det er en god ide at halvere investeringerne, d.v.s. Tage risikoen af. Du kan jo købe 10 årige statsobligationer. Du skal ikke tænke i manglende gevinster, men tænke, at nu kan jeg ikke tabe på halvdelen. Du kan jo halvere nu. Der er ingen grund til at vente.

  • Palle Eghjort, 16. marts, 2017, 19:40

   Hej Svend Jørgen.
   Tak for et godt råd. Jeg syntes ikke lige jeg kan se hvad 10-årige statsobligationer ligger på i rente. Der står 0,5. Er det fast rente eller variabel rente. Mærkeligt at man ikke lige kan se det syntes jeg.
   mvh Palle Eghjort

 26. Svend jørgen, 16. marts, 2017, 19:47

  Hej Palle,
  Det er en pålydende rente på 0,50%. Den er handlet på kurs 98,00 i dag.

 27. Palle Eghjort, 16. marts, 2017, 19:49

  Sådan. – mange tak. mvh Palle Eghjort

 28. Niels N D, 23. april, 2017, 10:12

  Hej Svend Jørgen.
  Tak for en fin gennemgang, som afklarer meget i ens sind mht. valg af lån. Dine analyser konkluderer på renteudviklingen og din anbefaling tager udgangspunkt heri. Som privat er jeg underlagt det at skulle betale en bidragssats til långiver. Bidragssatsen varierer en del afhængig af refinancieringsperioden, og for en refinancieringsperiode på 5 år (T-lån i DB), er bidragssatsen noget lavere end for et almindeligt flekslån for et lån i intervallet 60 – 80% af ejendomsværdien. Samlet set giver det stort set samme ydelse (rente+bidrag) som for lån med kortere refinancieringsperiode. Regnestykket bliver virkelig svært, hvis omkostninger til kursskæring medregnes. Vil det ændre noget i din anbefaling til private, hvis disse andre omkostninger medregnes? Du har for år tilbage skrevet, at den korte rente vil være stigende, inden den lange rente når sin bund. I den situation skal der konverteres til fastforrentede lån. Er det ikke korrekt forstået, at den situation er vigtig at være opmærksom på i forhold til valg af lån?

 29. Svend jørgen, 23. april, 2017, 12:28

  Hej Niels,
  Husk at F5 er inkonvertibel, d.v.s. Du kan risikere at skulle betale overkurs ved en omlægning til lange lån. Hvis den korte rente er højere end den lange, er det et tegn på en forestående recession. Man skal være opmærksom på stigende inflation ved begyndelsen af et opsving. Her skal man omlægge til langt lån.
  En ny recession vil kunne føre til negative renter. Her det korte lån bedre, hvis man har et lån, hvor negative renter er mulig, det er det på et flex lån.

 30. Lars Hansen, 24. april, 2017, 09:38

  Hej Svend Jørgen
  Mange tak for en meget fin præsentation.
  Der er en enkelt ting, som jeg ikke helt forstår – hvorfor anbefaler du afdragsfrihed på de korte lån?
  Jeg er selv i F1 med fuld belåning (80%), og ja, gebyrene er skruet voldsomt i vejret, men I forhold til omlægningsudgifter kan det vel slet ikke betale sig at omlægge til FlexKort nu?

 31. Kristian, 24. april, 2017, 09:45

  Hej Svend Jørgen. Antallet af kommentarer om en forestående risiko i aktiemarkeder og store korrektioner. Har du set en større ændring og udvikling hen mod en korrektion fra leading indicators på det seneste? Er vi kommet nærmere en større reaktion i markedet. Har du et bud på hvornår det kan ske?
  På forhånd tak.

 32. Svend Jørgen, 24. april, 2017, 12:40

  Hej Lars,
  Principielt anbefaler jeg afdragsfrihed, fordi man kan bruge afdragene til at indbetale på dyrere lån. Man spare afdragene op og sætte dem ind på en ratepension. Likviditet er vigtig. Flex-kort giver negative renter. Om det kan betale sig, afhænger af hvor store de negative renter bliver. Ellers kan man bare bruge citarenterne. Det vigtigste er, at man er i kort lån.

 33. Svend Jørgen, 24. april, 2017, 12:43

  Hej Kristian,
  Det er meget svært at vide, hvornår korrektionen kommer. Leading indicators er stadig i optrend, men styrken er taget af. Umiddelbart tror jeg, at vi skal hen i efteråret før aktierne topper ud, men man skal være opmærksom i de kommende måneder. De amerikanske aktier er meget dyre.

 34. Lars, 24. april, 2017, 14:00

  Hej Svend Jørgen
  Tak for en super gennemgang og i øvrigt til lykke med jeres træfsikkerhed når det gælder renterne i den periode jeg har fulgt jer fra sidelinjen (sidste 15 år, både Henton-almB og Demetra). Jeg har netop købt hus og normalt ville jeg jo synes at jeg er heldig at jeg kan få et 30 årigt lån på 2 pct. Eller under!
  Men dit budskab gør selvfølgelig indtryk, ikke mindst i lyset af jeres historik. Hvis jeg går i en F-kort, hvor lang tids varsel har jeg så til en omlægning til lang rente? Personligt tror jeg på at vi er i et slags Japansk scenarie.. hvad vil DU tro kan få trenden i den lange rente til at brydes?
  Dbh,
  Lars

 35. Svend Jørgen, 24. april, 2017, 16:14

  Hej Lars,
  Det er vigtigt at holde øje med inflationsudviklingen i den model, som Dewey brugte. D.v.s når lagging indicators er stigende. Som du kan af modellen i videoen, så er der masser af tid til at reagere i. Forventer, at vi får et 60 årigt lån med en rente på 1,5%. Det lyder utopisk, men det vil løse alle problemer, fordi afdragene vil være små til af begynde med. Vi har tidligere haft 60 års lån.

 36. J. Jensen, 25. april, 2017, 11:39

  Kære Svend Jørgen.
  Tak for Deres fremragende analyser. Hvad er Deres råd angående en børneopsparing? Hvilke obligationer kunne man anskaffe i stedet for bankernes 1 procent i rente? M v h
  Mormor

 37. Toni, 25. april, 2017, 14:29

  Hej Svend (47) , hvordan ser du bolig priserne udvikle sig ?

 38. Svend Jørgen, 25. april, 2017, 16:47

  Hej Mormor,
  Jeg vil foreslå, at du køber i vores Investeringsforening Investin Demetra, DK0060511897 er fondskoden. Vi kan gå fra 0-100 i både aktier og obligationer. Når trenden er op skal vi have aktier i et vist omfang, men når trenden er ned må vi investere i aktier. Vi har kun 20% aktier i øjeblikket og 80% obligationer. De kan købes på nettet.
  Hvis man skal have afkast i obligationsmarkedet skal man købe f.eks. 2% obligationer med udløb i 2047. Det skal være uden afdrag.

  • J. Jensen, 26. april, 2017, 12:12

   Kære Svend. TAK for Deres hjælp! K h

 39. Svend Jørgen, 25. april, 2017, 16:49

  Hej Toni,
  Vi er over ligevægt i boligmarkedet. Hvis man er lejer vil jeg vente med at købe til en bund i Business Cyclen (se videoen) d.v.s. formentlig om et par år.

  • Toni Nadal, 15. juni, 2017, 10:15

   Tak for svaret 47,
   Min kollega på 57 år skal vælge nyt lån og kan vælge mellem,
   Alle afdragsfrie :
   2% 30 årig, rentemax 4% loft 30 år, og tilpasningslån F5, 30 år
   Når han nu ikke kan vælge. F1 hvilke af de nævnte vil du anbefale så ?
   Tak for svar

 40. Kristian, 29. maj, 2017, 12:30

  Hej Svend Jørgen. Er der noget nyt i index og cycles der indikerer stærkere tegn på en forestående recession? Hvad med huspriserne, er vi stadig ude i en 2 års periode inden vi sandsynligvis vil se nedadgående priser? Pft Kristian

 41. Svend Jørgen, 29. maj, 2017, 16:22

  Hej Kristian,
  Vi har ikke noget recessionssignal. Uden tal fra pengemængdens påvirkninger er vi lidt længere fremme. Noget tyder på, at økonomien er toppet ud. Byggetilladelserne er svækket meget cyklisk. Der kan gå nogen tid, inden priserne på fast ejendom falder.

 42. Kristian, 30. maj, 2017, 10:19

  Hej Svend Jørgen. Tak for dit svar. Med økonomien er toppet mener du så at væksten nu flader ud? Jeg troede at vi havde et recessionssignal i og med at vi er på vej i fase 3? Jeg bor til leje og vil afvente et fald inden jeg købe, men er vi ude i en 2 års horisont, så tror jeg ikke jeg kan vente. Kan du give et bud på en horisont?
  På forhånd tak
  Kristian

 43. Svend Jørgen, 30. maj, 2017, 10:27

  Mit gæt er i 2018. Væksten i USA er svagere og i fase 2.

 44. Mads Bo Jensen, 25. juli, 2017, 11:30

  Hej Svend Jørgen,

  Tak for de gode indslag som også lægmand kan få noget ud af!

  Vi står for enden af en 10-årig afdragsfri periode på et variabelt RenteMax lån -så længe renterne forbliver lave, som også du forventer, er det et meget lukrativt lån. Vi er dog bekymrede for at den næste refinanseringsperiode igen til kurs 100 først er om 10 år. Vil du mene vi med fordel kan omlægge til F-kort? Vi har ingen anden gæld end realkreditlånet og ønsker derfor at afdrage, men jeg kan se iht. dit videoindslag at dette råder i ikke til på F-kort?
  Omvendt vil en lang periode med lave renter vel kunne reducere vores restgæld så meget med vores nuværende lån at en evt.refinansering mellem to perioder -og dermed til en givetvis dårligere kurs -måske ikke vil være så stor en økonomisk lussing?
  Mvh,
  Mads

 45. Svend Jørgen, 25. juli, 2017, 11:45

  Hej Mads,
  I skal finansiere jer kort uden afdrag. Uden RenteMax. Det kan være et cibor 6 lån eller Flexkort. En rationelt fornuftig adfærd er at spare afdragene op. Det kan man gøre ved at indskyde dem på en ratepension eller ved bare at lægge dem til side og købe f.eks. 30 årige realkreditobligationer. Så tjener du på spændet mellem den korte og lang rente. Når renterne en dag stiger, skal du foretage den omvendte bevægelse. D.v.s. købe korte obligationer og låne i f.eks. 2% obligationer eller lavere. Så tjener du på kursfaldet. Når der igen er et recessionssignal i de ledende økonomiske indikatorer lægger du om til kort rente og køber lange obligationer.

 46. Mads Bo Jensen, 4. august, 2017, 13:12

  Hej Svend Jørgen og tak for svaret.
  Når renten så stiger og man, som du siger, skal omlægge til 2% eller lavere -det er vel så fastforrentet med afdrag, eller bruger men dén besparelse til at købe de korte obligationer for?
  Eller spurgt på en anden måde -hvornår kan det betale sig at afdrage gæld?!
  Mvh,
  Mads

 47. Svend Jørgen, 4. august, 2017, 23:57

  Hej Mads,
  Det vil være rationel økonomisk fornuftig at beregne, hvor meget man sparer efter skat ved at undlade at lægge sit lån om i 2%. Det kan man så spare op måske i et 2% lån sammen med de manglende afdrag. Så meget som muligt sættes ind på en ratepension. På den måde bestemmer har du stadig afdragene i behold og har likviditeten. Du bestemmer, hvornår der skal afdrages. Så lang tid du er i korte lån, skal du investere i lange lån. Når du låner i lange lån, skal du investere i korte lån.

 48. Niels, 6. august, 2017, 20:00

  This year’s WEC (World Economic Conference) is time to address perhaps the beginning of the most important event perhaps in our lifetime that stands on the event horizon to begin in 2018. We have nearly reached our second target on the Dow Jones Industrial Index – 23,000. They laughed at our forecast back in 2011 that the Dow would make new highs. As many people have noticed, if the mainstream media believed our forecast would be true, then they would have naturally did a follow up asking why we were right. Since 99% of the world was bearish, they thought our forecast was a joke and impossible.

  Nevertheless, that is a very GOOD thing. I grant very few interviews because clients generally do not want to see our forecasts all over the front pages of mainstream media. That will never happen because they have their stable of people they promote and they are looking for people who like to call themselves a guru or prophet. If you have to call yourself that, it proves you are just selling hype to the next sucker. So no worries. The major mainstream media will NEVER report what we do. It goes against the grain.
  We have been warning that we are nearing a Phase Transition lift-off. This year’s WEC will focus on what is about to unfold and how to trade this one – because it will be by no means a walk in the park. We are preparing a special report for those who attended Hong Kong & those attending Orlando – HOW TO TRADE A VERTICAL MARKET. You are going to need this one.

  We have been moving ever closer to this major event of a Sovereign Debt Crisis which begins next year with the start of the Monetary Crisis Cycle. Governments are clueless as to what is about to unfold. The same is true about 99% of all analysts. Why? You cannot make such forecasts without extremely long databases. You have to see how everything comes together to make these major events in history unfold. That is why most models have at best been back-tested to only 1971. Within the course of history, that is like looking at the last 10 days in the Dow and basing a model only on that slice of time. The obvious conclusion of such a model is the Dow only goes up.

  Historically, the majority MUST be wrong for that is the fuel behind the economy and the business cycle. Consequently, the booms and busts cannot be eliminated by government for they react and never prevent since they do not understand that they are ALWAYS, and without exception, the primary cause in making the worst economic disasters throughout history. They will also ALWAYS bite the hand that has feeds them because the object is simply to control the people never properly run the economy for the benefit of all. It historically has ALWAYS come down to a confrontation between the government and the people. Throughout history, there has never been one benevolent government that has EVER surrendered power willingly for the good of the country. That has NEVER happened even once. Power has always had to be ripped from their grasp either by the people, an internal coup, or some foreign invader.

  This year’s WEC will focus on the Monetary Crisis Cycle, for now the clock will begin ticking. We have reached almost 23,000 on the Dow – our second target. Will we now reach the third 38,000-42,000 before this is all over?

 49. kristian, 8. august, 2017, 14:24

  Hej Svend Jørgen
  Hvornår opdaterer I DBC? Er vi kommet tættere på en recessions-fase? Jeg synes jeg hører at inflationen er langsomt på vej, statsgælden er overkommelig. Pæne jobtal men ingen lønstigning. Hvordan ser du den nærmeste fremtid? Er den faldende dollar et dårligt tegn?
  Mvh
  Kristian

 50. kr, 15. august, 2017, 10:58

  Hej Svend Jørgen

 51. Kristian, 15. august, 2017, 11:17

  Hej Svend Jørgen
  Kan du sige noget om hvornår ligevægten historisk bliver brudt, når der har været en vending ti leading indicator til fase 2? Hvad forventer du af tid før vi bryder den?

 52. Svend Jørgen, 15. august, 2017, 12:52

  1-2 kvartaler, d.v.s. 3-6 måneder. Fra Leading indicators viser recessionssignal til recessionen indtræder.
  Hvis du mener fra fase 2 til recessionssignalet i leading indicators, så kan det vare lidt mere end 2 år. Men nogle gange varer det kun 1 år og nogle gange mindre.

 53. Kristian, 16. august, 2017, 12:02

  Hej Svend Jørgen
  Tak for svaret.
  Men vil det sige at det er bruddet på ligevægt der er lig med recessionssignalet? Herfra går der 3-6 måneder? Vil det sige 1-2år +3-6 måneder før vi er i recession? Jeg afventer boligkøb lige nu, og kan gøre det da jeg bor i lejebolig, men sigter senest udgangen af 2018 at købe og håber derfor at priserne er faldet på det tidspunkt. Det skal jeg ikke regne med?
  Mvh Kristian

 54. Svend Jørgen, 16. august, 2017, 15:00

  De 2 første sætninger er korrekte. Man kan ikke konkludere det andet. Hvis aktierne pludselig falder markant kan det være et recessionssignal. Det vil vise sig i leading indicators. Prøv også at se min sidste video

 55. Peter Didriksen, 20. september, 2017, 19:29

  Hej Svend Jørgen. I forhold DBC, Hvor stor skal den kinesiske økonomi så være, før den vil kunne ændre på forudsætningerne for modellen. Jeg tænker på om Kina vil kunne opnå en økonomisk størrelse, hvor de grundlæggende vil kunne regulere så meget, at det påvirker verdensøkonomien væsentligt og gør USA til en sekundær spiller i påvirkningerne af verdens konjunkturen. USA har vel været den alt bestemmende økonomi de sidste 150 år, og derfor stemmer deres data også overens med verdens økonomiens historiske svingninger.

 56. Svend Jørgen, 20. september, 2017, 19:47

  Hej Peter,
  USA er fortsat verdens største økonomi, som også leder den kinesiske økonomi. Uanset om Kinas økonomi bliver større end USA’s, så vil det altid betyde en del for den økonomiske udvikling, hvis en stor økonomi går i stå.

 57. Hans, 25. oktober, 2017, 12:22

  Jeg sidder og kigger på jeres kvartalsrapport for investeringsforeningen og kigger på afsnittet omkring strategi. Den er opdelt i 6 forskellige “investeringsrammer” afhængigt af forskellige forhold i trend og LEI mv. Med udgangspunkt i hvilket nummer (1-6) er I pt. investeret? Jeg undrer mig umiddelbart over jeres aktieandel ikke har været højere i 2017 når jeg læser strategiafsnittet.

  • Niels, 25. oktober, 2017, 12:37

   Hans,
   Demetra er notorisk bearish på Aktier.

   This has been the MOST HATED BULL MARKET in history. What is fascinating is how long this current bull market has been in play yet all we hear is how it is going to collapse like 1929 and fall to dust on the floor. I have been asked for interviews because they have been unable to find someone bullish.

   We are facing a major cycle inversion beyond what most people have any concept of how markets trade because all they look at is 1929. Here we can see that the Roaring Bull Market of the 1920s lasted only 97 months. From March of 2009, this present bull market reached 97 months in April. This was the time for a pause and we got it. The S&P500 and the NASDAQ soared to new highs when the Dow did not. Yet in 1929 shoeshine boys were trading the market. This time, retail participation is still near the historic lows since 2007. After 97 months, you expect the bulk of people to be bullish, yet they are bearish. This is more than just a curiosity.

   We are looking at a future that is astonishing. With the Dow now breaking out to new highs, we are preparing for the cycle inversion and a Phase Transition. We will be issuing a special report in a few weeks covering what will lead to the greatest trading trap of all time.

   So buckle up. Get ready for the time of your life. Such opportunities come once in a few generations, not even in a single lifetime.

 58. Hans, 25. oktober, 2017, 13:19

  @niels – Hvor er din tekst fra?

  • Svend Jørgen, 25. oktober, 2017, 15:01

   Hej Hans og Niels,

   Når vi ikke har flere akter generelt er der naturligvis en forklaring på det. Den er ikke som Niels udtrykker det. Vi har været oppe på 75% aktier. Når man vurderer, hvilken p/e værdi de amerikanske aktier har, så har den gode nobel økonom Robert Shiller beregnet den til 31. Det er det næsthøjeste niveau siden 1881. Situationen er den samme som i 2007. Markederne går længere end godt er, men det gælder jo begge veje. Det er den primære årsag til at vi ikke har flere akter. Økomierne er længere væk fra ligevægt end i 2000 og i 2007. Vi kan samtidig se, at leading indicators er bagefter coincident og lagging indicators. Det er første gang, vi har set det. Derfor har vi trukket påvirkningerne fra den monetære politik ud af leading indicators. Det betyder, at yderligere marginale svagheder udløser et recessionssignal.
   Når vi lægger FEDs balance over Aktiemarkederne passer de sammen. Det betyder, at aktiemarkedet påvirker leading indicators i for høj en grad. Det samme gjorde M2 i sin tid. M2 blev fjernet fra leading indicators. Og endelig ser vi, at Dow Jones har udviklet en eksponentiel stigning.
   Derfor er jeg en smule negativ på aktierne og meget positiv på obligationerne.

 59. Hans, 26. oktober, 2017, 08:42

  Burde I ikke have 40% aktier i henhold til jeres strategi? Aktier er vel i optrend og derfor skal der investeres efter “investeringsramme” 1-3 jf. strategiafsnittet.

 60. Svend Jørgen, 26. oktober, 2017, 09:02

  Hej Hans,
  Det har du ret i, men der er egentlig 2 elementer i verdensindekset. En del er dollarrelateret. Det er det ene element. Den anden forklaring er, at vi mener de amerikanske aktier er dyre. Du betaler for 31 års indtjening. Vi er i tvivl om aktiemarkedet er en boble på linie med 2000 og 2007. Vore analyser peger i den retning. Yderligere svaghedstegn i leading indicators uden S & P 500, Creditindekset m.m. vil medføre forventninger om recession i 2018. .

 61. Christian, 28. oktober, 2017, 14:31

  Hej Svend
  Jeg vil gerne tak dig for de gode indlæg og især video indlæggene som gør det meget lettere at forstå.
  Mange tak
  Mvh
  Christian

 62. Svend jørgen, 28. oktober, 2017, 15:43

  Velbekomme, synes også at det er godt med de vedeoer.

 63. Lasse, 14. november, 2017, 00:10

  Hej Svend Jørgen. Allerførst, mange tak for din grundige gennemgang. Det er utroligt spændende.

  Jeg er pt. i en 25/75 fordeling FKort realkreditlån, hhv. med og uden afdrag. Det er i store træk hvad I anbefaler, men det virker en anelse usikkert på mig, såfremt renten skulle stige brat over en kort periode.

  I siger dog så vi er i en rentefaldsperiode. Og 2% 2050-obl. har lige rundet 99,5 for dog så at ryge under 99 igen. Er det jeres opfattelse, at den alligevel ryger over 100 og man vil åbne en 1,5% inden længe og at kurserne på denne vil nå et fordelagtigt niveau? Min største bekymring ift. at holde fast i en FKort er primært den manglende mulighed for konvertering ved rentestigninger, da mit lån er af en sådan størrelse, at der vil være en god gevinst ved dette. Så derfor overvejer jeg at gå i fast rente, mod jeres råd.

  Håber at høre fra jer.

  Mvh Lasse

 64. Svend Jørgen, 14. november, 2017, 14:42

  Aktiemarkedet er en ledende økonomisk indikator. Der er sandsynligvis tale om en boble. De amerikanske p/e værdier er ifølge Robert Shiller 31. Det er det 2. højeste niveau siden 1881. En svækkelse i aktierne vil føre til en stigning i obligationskurserne. Vore modeller peger på et langsigtet rentefald. Du bør ikke lægge om til fast rente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.