Overblikket

USA: Annoncering efter arbejdskraft

Conference-Board annoncerede i går tallene for annoncering efter arbejdskraft (Number of total online help wanted ads). Tallet for maj måned blev på 4.827.599. Der er tale om en svækkelse, idet april måneds tal blev 4.977.785. Vi har i år set tallene blive svækket hver måned. Toppen var i januar 2013 med en tal på 5.101.086. Anoncering efter arbejdskraft må være en ledende indikator, fordi man stopper annonceringen, fordi man ikke mangler arbejdskraft. Dette er i overensstemmelse med den ledende arbejdsmarkeds indikator i leading indicators: Arbejdstid pr. uge, som vi tidligere har vist. Denne er i en klar cyklisk nedtrend. I månedschartet ser vi en klar svækkelse i annonceringen. Der er en tendens til, at annonceringen efter arbejdskraft falder sammen med eller leder udviklingen i beskæftigelsen. Dette er i overensstemmelse med vor forventede udvikling om en amerikansk recession i 1. halvår 2014.

Kommentarer

 1. skive, 16. juni, 2013, 11:00

  De tre cycler leading- coinsidens-lagging leder/følger hinanden((regelmæssig)) tidsmæssig forskudt, i en “vis” afhængighedsdforhold. Udsvingsgrænserne er pt. ikke så store , men arbejdskraftbehovet peger nedad!.- Er det helt urealistisk at forestille sig, at en stigende rente p.g.a. af en “obligationsboble” vil kunne få en lagging top til at rykke tættere på leading? Eller kunne man tænke sig at obligationsrenten hvis/når den begynder at stige får lov til at “føre et liv for sig selv”!? skive

  • Svend Jørgen, 18. juni, 2013, 10:46

   Skive, jeg mener ikke, at der er tale om en obligationsboble. Renterne afspejler økonomien. Det er kun de korte renter, der indgår i lagging indicators, så det er en urelistisk tankegang. Der er jo 6 andre parametre.

 2. Hans, 24. juni, 2013, 20:50

  Hej Svend Jørgen
  Ud fra Jeres charts på obligationer ser det ud til at de lange renter er i optrend. Betyder det i Jeres optik at det er fornuftigt at lægge om fra flex til fast rente? Hvis ikke, hvilke faktorer kigger I så på?

 3. Jacob Bo, 2. juli, 2013, 07:07

  Hej svend
  For mig ser det ud til at en sojaskrå er ved at vende. Hvad siger I?

 4. Svend Jørgen, 2. juli, 2013, 07:55

  Hej Jacob,
  Ja, det ser sådan ud. Adfærdsmodellen er blevet afvist ved det yderste korrektionsniveau efter negative divergenssignaler (styrken i optrenden tager af) og signalerer nedtrend, men vi mangler bruddet på trenden. Sæsonmæssigt er oktober den billigste måned.

 5. skive, 16. juli, 2013, 13:56

  Det var lidt hurtig at ugeoverblikket Fed Fonds og Lagging blev lukket, for jeg ville have spurgt om man ud fra “de centrerede kurver” kunne se om det er Fed renten der somme tider styrer de andre lagging komponenter, eller det er Fed der lader sig styre af f.eks.(BNP)- arbejdsomfang- produktion-udlån-inflation-m.m.?skive

 6. kristian sylvest, 25. oktober, 2013, 10:47
  • Svend Jørgen, 25. oktober, 2013, 14:42

   Hej Kristian, det giver ingen ændinger i den cykliske trend. Vil lige vise den opdateret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.