Overblikket

USA Arbejdstid pr. uge

Vi har tidligere omtalt, at den økonomiske udvikling har 3 sammensatte tidsserier: Leading, coincident (BNP) og lagging indicators. Det interessante er, at samme system ses i arbejdsmarkedet. Her er arbejdstid pr. uge ledende, beskæftigelsen (coincident) og den tid man er arbejdsløs (lagging). I figuren har vi vist den cykliske udvikling i abejdstiden pr. uge. Vi kan se, at der er en svækkelse, som vi betegner som fase 2. Det kan være en vendingsfase for den økonomiske udvikling. Der kan dog  gå lang tid, inden det bevæger sig over i beskæftigelsen.

Kommentarer

 1. Kolvig, 22. maj, 2013, 17:26

  Hej Svend..

  Undskyld jeg benytter mig af denne uges ugeoverblik, til spørge ind til renterne.

  Jeg tror der er mange der godt kunne tænke sig en opdateret opfølgning på dine rente forecast og anbefalinger?

  For mit vedkommende ligger jeg i F1, som jeg fortsat mener du anbefaler at man ligger i?….. Men jeg er lidt usikker på, om man på nuværende tidspunkt skulle overveje at gå i en 3%-30år, da den jo ligger og vipper for tiden.

  Men hvis du mener at renten forholder sig lav et godt stykke tid ud i fremtiden (hvor længe?) eller du måske mener at 2,5%-30år kunne gå i 100, så kan jeg da sagtens forblive tålmodig..:-)

  Mvh.

  • Svend Jørgen, 23. maj, 2013, 09:12

   Hej Kolvig, Du kan trygt blive liggende i F1. Der kommer ikke rentestigninger foreløbig. Tilpasnngsprocessen fra boligboblen vil vare adskillige år endnu. Rentestigninger vil formentlig først finde sted omkring 2018/19. Til den tid kan du formentlig få et 60 års annuitetslån med pålydende rente på 2%./2,5%

 2. GNOJ, 23. maj, 2013, 11:50

  30 års…?

  • Svend Jørgen, 23. maj, 2013, 12:15

   Hej GNOJ,
   Man kan selvfølgelig hjemtage et tilbud. Og så håbe på, at kursen kommer i 105,00. Hjemtage lånet og indfrier det til kurs 100. og tager et nyt F1 lån. Før i tiden var der noget med beløbsstørrelser. Hvem der lige har tid til at undersøge det, kan jo bidrage her.

   • GNOJ, 23. maj, 2013, 12:41

    Var måske lidt for kort formuleret, men mener du ikke 30 årig annuitetslån….du skriver 60 årig annuitetslån det havde man vist i “gamle dage” men har ikke kørt om det i nyrere tid.

    Ser du ellers vi får en massiv nedgang i aktiemarkederne her til aften? kunne se at de 3 hovedindex i USA lavede en Key reversel i går aftes.

 3. Svend Jørgen Jensen, 23. maj, 2013, 12:49

  Nej jeg mener 60 årig annuitetslån. “Gamle dage” vender tilbage. Jeg sagde engang, at vi igen ville få 3,5% lån. Det var der ingen, der troede på. Vedr. Key Reversal, så kan vi først vide det i løbet af nogle dage.

  • GNOJ, 23. maj, 2013, 13:08

   Tak for forklaring. Kan man ikke få en Key Reversal på dagsbasis?

   • Svend Jørgen Jensen, 23. maj, 2013, 13:21

    Jo, men nogle den næste bar skal ligge sig opad key reversal baren med lavere priser. Hvis den f.eks. stiger igen, så er det ikke en key reversal. Det kan du jo ikke vide p.t. Hvis det amerikanske marked stiger 2% i aften, så er det ikke en key reversal.

 4. Kolvig, 24. maj, 2013, 14:38

  Hej igen Svend…

  Ja, jeg har fulgt dig og dine meninger omkring renten i de sidste 8-9 år og det har jeg bestemt ikke fortrudt…:-)… Har taget hatten af for dig flere gange i forskellige fora og gør det gerne igen. Dog var der lige her for 3-4 år siden, hvor renten havde en ret voldsom opadgående korrektion, hvor jeg må erkende at tvivlen begyndte at trænge sig på, men med lidt beroligende ord fra dig og Jens, så gik det jo alligevel.

  For mig lyder det fuldstændig ude i hegnet at vi om ganske få år “måske” skal til at forholde os til 60 års lån. Hvis du får ret i den påstand, så ved jeg sgu snart ikke hvad man skal finde på, for så kan det da ikke være nok at løfte på hatten…:-)

  Men i hvert fald tak for dit meget beroligende svar.

  Mvh.

 5. GN, 27. maj, 2013, 12:46

  Hej Svend
  2-2,5 % 60 årige fastforrentede obligationer….? hvad vil det gøre ved huspriserne. Hivs renten falder de kommende år ser du så stabile eller stigende huspriser…?

  mvh.

  • Svend Jørgen, 27. maj, 2013, 13:36

   Hej GN, så lang tid udbuddet er så stort, vil der ikke ske noget med husmarkedet. Risikoen ligger i faldende inflation. I en bolig- og kreditboble ser vi i historisk sammenhæng deflation. Derfor kan 2% være en høj realrente. Deflation vil presse husmarkedet. Når tilpasningsprocessen er forbi, så vil husmarkedet stige igen og byggeriet vil gå i gang. I den fase skal man holde øje med de såkaldte lagging indicators (sene indikatorer)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.