Overblikket

USA: Leading indicators – Growth cycle

Businesscycle.com udarbejder en ugentlig vækstcyclus baseret på leading indicators. Vi ser i øjeblikket en svækkelse i denne indicator. Vi kan konstatere, at det er 3. måned i træk, at Growth Cyclen er under svækkelse. Det betyder, at vi kan stå overfor en ny recession. Vær opmærksom på, at en bevægelse under “0” linien betyder, at vi er i recessionen. I historisk sammenhæng viser det også, at en værdi under -10 i GC signalerer recession. Andre økonomer antyder, at 3 måneder i træk med fald i leading indicators varsler recession. Vi kan konstatere, at vi sandsynligvis har 2 måneder med fald i de ledende økonomiske indikatorer. Et fald i august varsler ny recession. Der er grund til at holde øje med såvel aktiemarkederne som obligationsmarkederne. Vore modeller peger på, at det er bedre at ligge i lange obligationer frem for aktier. Modellen, som vi viser, er baseret på kvartalstal.

Growth cycle

Kommentarer

 1. skive, 20. august, 2010, 12:47

  Er abcissen årstal?Den væksttop vi så havde i leading ved årsskiftet, hvor markant var den så?Hvordan fastlægges 0 linien og f.eks. -10GC i forskellige tidschart? Kan “rigtig” valgte “konjunktur- tidschart” bruges til kortere spekulationsovervejelser? , for der er jo mange opadgående bevægelser i f.eks. en nedtrend!skive

 2. Svend Jørgen Jensen, 23. august, 2010, 14:17

  Hej Skive, Leading indicators skal kobles sammen med markedet. F.eks. aktiemarkedet. D.v.s. i i fase 4 og fase 1 er aktierne interessante, hvis trenden er i op i aktiemarkedet. D.v.s. i øjeblikket kan man passe på, fordi vi jo ved, at der kommer en fase 3. Det er recessionsfasen.

 3. Erik, 24. august, 2010, 11:35

  Har Deutshe Bank en pointe når de siger recession snak er vrøvl lige nu? Og det er fordi folk ikke forstår at læse lei.

 4. Svend Jørgen Jensen, 24. august, 2010, 17:19

  Hej Erik, Jeg er sådan set lidt enig med Deutche Bank, men jeg er ret sikker på, at de heller ikke selv gør det. Fordi de også som alle andre iøvrigt forecastede en “blød” landing. i 2008. Man skal huske på, at selv om Deutche Bank var rimelig sikker på, at aktiemarkedet skulle ned, så er konsekvenserne så store, hvis de tager fejl, at de ikke tør anbefale det. Det er svært for så stor en bank at sige til kunderne, at de skal gå ud af markedet. Det er langt lettere for os andre. Det er jo givet, at når deres kundeportefølje måske er på 300 mia euro eller mere, så er det vanskeligt at gå ud af markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.