Ikke mistet afkast

investorermister
Den seneste uges stigninger på aktiemarkederne er ikke gået upåagtet hen. Hverken hos os selv eller ude i den store verden. Det har blandt andet ført til en artikel hos Finans.dk med overskriften Investorer mistede to års afkast på 10 dage. Man kan sige meget om en sådan udtalelse, men lad mig blot citere et af Svend Jørgens yndlingsudtryk:

“Det er noget forbandet sludder”

Der var da mange gange i løbet af sidste uge, jeg ville ønske vi ikke havde haft så stor medie-bevågenhed omkring vores salg af aktier i investeringsforeningen Investin Demetra. For det er jo aldrig sjovt at gå imod strømmen – at have en anden holdning end flertallet. Det påvirker en – og det påvirker ens dømmekraft.

Psykologien i markedet – og i os selv – spiller nemlig ofte med når vi skal tage beslutninger. Og vi har da diskuteret, om det nu er det rigtige vi har gjort. Indtil videre er vi enige om at det er det rigtige. Også selvom markederne er steget den seneste uge. Mest fordi den gennemtestede strategi vi bruger ikke – jeg gentager IKKE – har vist noget andet endnu! Ifølge den er vi i en nedtrend, men der vil jo altid være korrektioner og modbevægelser.

http://youtu.be/zAf0zpBpmnk

At aktierne stiger i en uge – eller flere – i en nedtrend er ikke overraskende. Faktisk er nogen af de største daglige stigninger i de fleste markeder sket når markederne er urolige. På MSCI World er eksempelvis de 8 største daglige stigninger sket under finanskrisen, under uroen i 1987 og den sidste i top-ti i 1972. Så markedet kan godt vise kortsigtede stigninger SELVOM det er i en faldende trend!

strstestigninger

Nu må du ikke tro at vi er “gift” med denne negative holdning til markederne. Vi er bestemt villige til at indrømme, hvis vi har taget fejl. Det kræver dog at vi får signalerne fra vores strategi. Dem har vi ikke fået og indtil det – eventuelt – sker har vi fortsat ingen aktier i porteføljen.