Book et møde
book

Book et uforpligtende møde

Indtast venligst dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Porteføljemanager /rådgiver

Michael Balsby

Book et foredrag med Svend Jørgen Jensen

Indtast venligst dine oplysninger og ønsket dato for foredrag, så kontakter vi dig hurtigst muligt og tager en snak om det.

Stifter, chefstrateg

Svend Jørgen Jensen

Står du med spørgsmål omkring din økonomiske situation?

Vi kan hjælpe dig videre

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Står du spørgsmål omkring økonomisk optimering af dit landbrug?

Vi kan hjælpe dig videre.

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Jeg vil gerne høre mere om:

Indtast navn, email og telefonnummer så kontakter vi dig hurtigst muligt

Analyse for Chicago og møllehveden

Posted af John Yde, 13. januar, 2011 - 11:55


figuren herover viser udviklingen i den amerikanske hvedepris (basis Chicago marts 2011), som måske er ved at udvikle højre “skulder” i et topmønster. Læg mærke til, at der er divergenser ved toppen primo januar (de to modsatrettede pile). Hvis dette topmønster skal blive til noget, så skal prisen nu holde sig til/under et niveau som venstre “skulder”, hvilket er 811 niv., før vi ser brud på “halslinien” ved 761 og 50 dages gl. gennemsnit ved p.t. 752. Desuden skal indikatoren nederst bryde 40 niv. for at validere et nyt salgssignal. Det kan i givet fald skubbe hvedeprisen ned mod den lange trend (200 dages gl. gns. – p.t. ved 668).

I forlængelse af vores analyse i går kan vi konstatere, at gårsdagens stigning i Møllehveden (basis Matif marts 2011) fortsat holder fast i sit kileformede afslutningsmønster opad. Kursen stoppede lige før 263-264 modstanden, og divergenserne blev fastholdt, hvilket er illustreret med de to modsatrettede pile (højere priser i hveden bliver ikke afspejlet i den tekniske indikator nederst, hvor toppene er lavere og lavere). Første topsignal er brud på 251, men dette signal bliver først til en mere langsigtet top, hvis prisen bryder 234-235 niv., hvor vi finder august 2010 toppen sammen med 50 dages gl. gns.