Book et møde
book

Book et uforpligtende møde

Indtast venligst dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Porteføljemanager /rådgiver

Michael Balsby

Book et foredrag med Svend Jørgen Jensen

Indtast venligst dine oplysninger og ønsket dato for foredrag, så kontakter vi dig hurtigst muligt og tager en snak om det.

Stifter, chefstrateg

Svend Jørgen Jensen

Står du med spørgsmål omkring din økonomiske situation?

Vi kan hjælpe dig videre

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Står du spørgsmål omkring økonomisk optimering af dit landbrug?

Vi kan hjælpe dig videre.

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Jeg vil gerne høre mere om:

Indtast navn, email og telefonnummer så kontakter vi dig hurtigst muligt

Det ligner fortsat en snarlig bund i Vestas aktien

Posted af John Yde, 14. marts, 2012 - 10:44

Det ligner fortsat et oplæg til snarlig bund i Vestas aktien, der dog foreløbig har vanskeligt ved at finde et solidt fodfæste. Men bl.a. baseret på de historiske forhold, så der er oplæg til bund tæt på det aktuelle niveau. Vi kan bl.a. se, at aktien er ca. 50% under sin årlige trend, og det var også tilfældet i slutningen af 2008 og ved bunden i 2003 (se de blå pile i chartet herunder.

Vi skal dog se en bund bliver bekræftet, før det går fra oplæg til signal, og det kræver foreløbig, at aktiekursen går tilbage over først 50 dages gl. gns. (p.t. 59.50) og derefter over toplinien i den nedadrettede kanal (den lysegrønne kanal i chartet øverst (p.t. på 73 niv.). Det kan sætte gang i en betydelig modreaktion, der som min. bør kunne sende aktien tilbage til den lange trend (den årlige trend ved 100 niv.).  Læg også mærke til chartet herunder, der viser den tidligere gode sammenhæng mellem Vestas aktien (rød linie) og Brent råolien omregnet til danske kroner (blå linie). Jo dyrere olie jo mere incitament til at investere i alternativ energi. Men denne kobling brød i slutningen af 2009 og har ført til et kæmpe misforhold mellem incitament kurven (råolien) og Vestas aktien.