Book et møde
book

Book et uforpligtende møde

Indtast venligst dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Porteføljemanager /rådgiver

Michael Balsby

Book et foredrag med Svend Jørgen Jensen

Indtast venligst dine oplysninger og ønsket dato for foredrag, så kontakter vi dig hurtigst muligt og tager en snak om det.

Stifter, chefstrateg

Svend Jørgen Jensen

Står du med spørgsmål omkring din økonomiske situation?

Vi kan hjælpe dig videre

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Står du spørgsmål omkring økonomisk optimering af dit landbrug?

Vi kan hjælpe dig videre.

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Jeg vil gerne høre mere om:

Indtast navn, email og telefonnummer så kontakter vi dig hurtigst muligt

Forslaget til frivillig forlængelse af den græske gæld

Posted af Lasse Uldbæk, 4. juli, 2011 - 11:36

Her ses en grafisk illustration af det forslag den franske regering er kommet frem med til at delagtiggøre private investorer i løsningen af den græske gældskrise. Forslaget gælder de €60.5 mia. Grækenland har i gæld til private investorer med udløb i midten af 2014. Forslaget går ud på en delvis forlængelse af gælden. Ved udløb får investorerne 30% af de €60.5 mia. udbetalt som normalt. De resterende 70% betales til en ny 30 årig statsobligation med en rente på 5.5-8% i kupon med en hovedstolsgaranti. Den græske regering får 50% af beløbet, mens de sidste 20% skal ind i en ‘special purpose vehicle’ (SPV). SPV’en opgave er at investere i sikre førsteklasses statspapirer og udstede en 30 årig nulkuponobligation, der skal ligge som hovedstolsgaranti for den nye 30 årige obligation til de private investorer.
Balladen er, at kreditvurderingsbureauet Standard & Poors vil opfatte denne manøvre som en statsbankerot i deres ratingsystem. I så fald kan det tvinge (iflg lovgining) ECB til at lukke kreditfaciliteten til græske banker og de græske statsobligationer kan ikke bruge som sikkerhed.