Book et møde
book

Book et uforpligtende møde

Indtast venligst dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Porteføljemanager /rådgiver

Michael Balsby

Book et foredrag med Svend Jørgen Jensen

Indtast venligst dine oplysninger og ønsket dato for foredrag, så kontakter vi dig hurtigst muligt og tager en snak om det.

Stifter, chefstrateg

Svend Jørgen Jensen

Står du med spørgsmål omkring din økonomiske situation?

Vi kan hjælpe dig videre

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Står du spørgsmål omkring økonomisk optimering af dit landbrug?

Vi kan hjælpe dig videre.

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Jeg vil gerne høre mere om:

Indtast navn, email og telefonnummer så kontakter vi dig hurtigst muligt

Obligationsstrategi

Posted af Svend Jørgen Jensen, 3. januar, 2011 - 14:35

Strategier og taktiske overvejelser er nødvendige, hvis man vil agere i finansmarkederne. De fleste tænker på, hvordan man kan optimere sin indtjening i markedet? Det kan ikke stå alene. Derfor skal man tænke i 2 tankesæt. Hvordan kan jeg optimere min indtjening samtidig med at jeg undgår større tab? Vi vil prøve at sætte et sådant sæt af spilleregler op. Det kan bruges af alle markedsdeltagere og er i princippet simpelt, men bag ved ændringerne ligger en lang række business cycle værktøjer, som giver en langt større professionel forståelse for de ændringer, markederne giver.

I figuren har vi vist en kurve over den lange rente (25-35 år). Samtidig har vi anvendt et 12 måneders glidende gennemsnit. Skæringerne mellem rentekurven og 12 mdrs. glidende gennemsnit angiver, hvornår man køber og sælger obligationer. Vi kan se, at trenden fortsat er ned. Vi har set markedet foretage en opadgående korrektion. Situationen antyder, at den er forbi. De næste 14 dage vil vise om, det sandsynligvis er et korrekt udsagn. Har man anvendt denne strategi, så har man klaret sig langt bedre end køb og behold strategien i aktiemarkedet. Det geniale er selvfølgelig, hvis man kombinerer det med tilsvarende aktiemarkedsstrategier samtidig med, at man udtænker, hvornår obligationerne klarer sig bedre end aktierne og vice versa.

Obligationsstrategi