Book et møde
book

Book et uforpligtende møde

Indtast venligst dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Porteføljemanager /rådgiver

Michael Balsby

Book et foredrag med Svend Jørgen Jensen

Indtast venligst dine oplysninger og ønsket dato for foredrag, så kontakter vi dig hurtigst muligt og tager en snak om det.

Stifter, chefstrateg

Svend Jørgen Jensen

Står du med spørgsmål omkring din økonomiske situation?

Vi kan hjælpe dig videre

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Står du spørgsmål omkring økonomisk optimering af dit landbrug?

Vi kan hjælpe dig videre.

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Jeg vil gerne høre mere om:

Indtast navn, email og telefonnummer så kontakter vi dig hurtigst muligt

Pas på potentielt topmønster i DAX indexet

Posted af John Yde, 15. oktober, 2020 - 13:12

Grafen herover viser udviklingen i DAX futuren (1. pos.) siden bunden i marts måned. Kursstigningen viser aftagende trendstyrke siden juni, hvilket resulterer i divergenser. Læg mærke til de to modsatrettede pile. De viser, at selv om indexet når nye højder i juli og september, så viser indikatoren nederst lavere og lavere topniveauer. De divergerer, hvilket normalt kommer op til en vending i trenden.

Samtidig er det nu tydeligt, at der siden slutningen af juni er aftegnet et mulig, klassisk topmønster af typen “skulder-hoved-skulder”. Det er i grafen herover angivet med de røde punkterede linier. Mønstrets “halslinie” er vist som den stiplede linie på 12365 niv. Brud på denne linie fuldender mønstret og kan sende indexet lavere.

Hvis vi skal vurdere på stigningen fra marts til juni, kan vi opstille potentielle mål for en nedtur til 11018, 10357 og 9736. Men i værste fald er det en nedadrettet trend, der truer marts bunden, som er på vej.

Det er klart, at et brud over højre “skulder” ved 13163 vil neutralisere topmønstret, mens brud på 13461 viser, at optrenden er tilbage.