Book et møde
book

Book et uforpligtende møde

Indtast venligst dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Porteføljemanager /rådgiver

Michael Balsby

Book et foredrag med Svend Jørgen Jensen

Indtast venligst dine oplysninger og ønsket dato for foredrag, så kontakter vi dig hurtigst muligt og tager en snak om det.

Stifter, chefstrateg

Svend Jørgen Jensen

Står du med spørgsmål omkring din økonomiske situation?

Vi kan hjælpe dig videre

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Står du spørgsmål omkring økonomisk optimering af dit landbrug?

Vi kan hjælpe dig videre.

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Jeg vil gerne høre mere om:

Indtast navn, email og telefonnummer så kontakter vi dig hurtigst muligt

Retorikken mellem Kina og Japan forværres

Posted af John Yde, 23. januar, 2014 - 10:13

kinajapan230114

Militær opbygning og forværring af retorikken mellem Japan og Kina over de omstridte småøer i det kinesiske øhav er et faresignal for den økonomisk vækst i området. Den japanske premierminister, Shinzo Abe, sagde på Davos mødet, at man er nødt til at stå fast overfor Kina eller også være parat til at tage konsekvenserne. Henry Blodget rapporterer fra en lukket middag på Davos, at en indflydelsesrig kineser sagde, at man ikke rigtigt i Kina har indgået fred med japanerne efter 2. verdenskrig. Krigen blev afsluttet med fred mellem USA og Japan – ikke mellem Kina og Japan. Han sagde videre, at mange kinesere mener, at man kan vinde herredømmet over de omstridte øer ved at besætte disse og undgå en væbnet konflikt. Det skabte røre ved middagen.

Man kan heller ikke lade være med at få den ide, at hvis spændingerne internt i Kina øges (der har jo længe verseret rygter om en byggebobler, korruption og kommende kriser), så kan det få landet til at søge ekstern konflikt for at aflede folks opmærksomhed. Uligheden i Kina er stærkt forøget. Forskellen mellem rig og fattig har aldrig været større. Senest har det officielle Kina fordømt en rapport, der anklager eliten for at gemme formuer i skattely. Den britiske avis The Guardian har beskrevet, hvordan der er gemt store summer i sikker havn i Caribien.