Book et møde
book

Book et uforpligtende møde

Indtast venligst dine oplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt!

Porteføljemanager /rådgiver

Michael Balsby

Book et foredrag med Svend Jørgen Jensen

Indtast venligst dine oplysninger og ønsket dato for foredrag, så kontakter vi dig hurtigst muligt og tager en snak om det.

Stifter, chefstrateg

Svend Jørgen Jensen

Står du med spørgsmål omkring din økonomiske situation?

Vi kan hjælpe dig videre

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Står du spørgsmål omkring økonomisk optimering af dit landbrug?

Vi kan hjælpe dig videre.

Kunderådgiver

Karl Skovgaard

Jeg vil gerne høre mere om:

Indtast navn, email og telefonnummer så kontakter vi dig hurtigst muligt

Stærk læsning om EUs fremtid fra The Telegraph

Posted af John Yde, 15. november, 2010 - 11:36

The Telegraphs Ambrose Evans-Pritchard har før leveret kontroversielle artikler, og nu følger endnu en. Evans-Pritchard citerer en artikel i Frankfurter Allgemeine, der foreslår en ny “hård valuta” med deltagelse af Tyskland, Østrig, Benelux landene, Finland, Polen og Tjekkiet men uden Frankrig. Artiklen argumenterer for, at den aktuelle politik kan skubbe Grækenland til randen af borgerkrig, og at det er bedre at splitte euroen op end et mislykket forsøg på at holde sammen på to forskellige politikker. Finansmarkedets problem er, at det ikke føler sig sikker på, at flere af landene er stærke nok til flere redningspakker. I 2015 vil den offentlige gæld være 250% af BNP, 125% i Italien og 110% i USA. Den eneste løsning ud over at skrotte eurozonen og indføre skrap kontrol med kapitalen er, at afbøde finanspolitiske stramninger med pengepolitisk lempelse. Men det er højest usikker, om det vil ske pga. de forskellige ideologier mellem Tyskland og de sydeuropæiske lande. ECB benægter, at det fører kvantitative lempelser på linie med den amerikanske centralbank. Det kan føre Sydeuropa mod depression, og et demokrati vil ikke tillade sig at blive styret af en monetær uniion i længere tid.
Artiklen kan læses her:
http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/7730964/Forget-the-wolf-pack-the-ongoing-euro-crisis-was-caused-by-EMU.html